Sunday, June 7, 2015

Transformatie gemakkelijk gemaakt door FME Cloud.

FME Cloud biedt de mogelijkheden om data te transformeren en beschikbaar te stellen zonder enige gedetailleerde kennis van de data schema of zelfs een applicatie.

In mijn vorige post, gepresenteerd op de FMEWT 2015, heb ik laten zien hoe gemakkelijk het is om FME, via een e-mail trigger, het zware werk te laten doen. Dus ophalen van de gegevens, transformeren en beschikbaar maken.
In dat scenario hoefde de gebruiker alleen de gegevens te selecteren en de url te verzenden. 
In het volgende scenario heeft de gebruiker al data in zijn bezit die hij omgezet wil hebben. 
Dus nu bevat de e-mail naar FME Cloud een bijlage. 

De FME Server e-mail mogelijkheden worden ondersteund door een reeks van tutorials op het Knowledge Center (nieuwe naam voor de oude FMEPedia)
In de tutorials vind je alle informatie die nodig is om het maximale te behalen uit de inkomende e-mail. De AERIUS project werd ook gepresenteerd op de FMEWT 2015, want FME is overal te vinden .... 


De AERIUS calculator is een van de componenten van het nationaal PAS project. De calculator resulteert in een GML bestand. 
Het inlezen van GML moet geen probleem zijn voor een doorgewinterde FME gebruiker en met behulp van het Knowledge Center zou een ​​beginneling ook geen probleem hoeven te hebben met het uitzoeken hoe je FME het inleeswerk laat doen. Maar wat als je niet beschikt over FME? Of als je alleen in de bruikbare resultaten geïnteresseerd bent? 

Het antwoord daarop is: FME Cloud! 


Om dit te demonstreren heb ik gebruik gemaakt van FME's transformatie mogelijkheden om een ​​eenvoudig en makkelijk te gebruiken AERIUS2FGDB vertaling op te zetten.
De vertaling is event-triggered en dat betekent dat jij het zelf moet opstarten. 

Hoe? dat is gemakkelijk:
  1. stuur een e-mail naar: fme@etlsolution.nl 
  2. E-mail onderwerp: AERIUS2FGDB_b28ba3b0-0da6-11e5-a040-028deac61efd
  3. E-mail attachment : AERIUS GML
Resultaat ? 
De AERIUS GML wordt omgezet naar filegeodatabase (FGDB) formaat en wordt via een e-mail ter beschikking gesteld met een download link.

Ben je gewoon geïnteresseerd in het testen van de werkwijze van dit product? Dan heb Ik al een AERIUS resultaat voor je beschikbaar.

Geïnteresseerd in de toepassing van dit product voor je organisatie en je specifieke behoeften? neem vrijblijvend contact met mij op via itay@etlsolution.nl

Gratis testen van dit product zal beschikbaar zijn op 08/06/2015 t/m 10/06/2015 09:00 AM -16:00 PM (CET )

No comments:

Post a Comment